Wednesday, July 29, 2009

Nizar Dah Gila



Surah AlImraan ayat 118Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu mengambil orang-orang yang bukan dari kalangan kamu menjadi "orang dalam" (yang dipercayai). Mereka tidak akan berhenti-henti berusaha mendatangkan bencana kepada kamu. Mereka sukakan apa yang menyusahkan kamu. Telahpun nyata (tanda) kebencian mereka pada pertuturan mulutnya, dan apa yang disembunyikan oleh hati mereka lebih besar lagi. Sesungguhnya telah kami jelaskan kepada kamu keterangan-keterangan itu jika kamu (mahu) memahaminya.


Surah Al-Imraan ayat 78Dan sesungguhnya, di antara mereka (Ahli Kitab itu) ada (Ketua-ketua ugamanya) yang memutar-mutar lidahnya semasa membaca Kitab Taurat (dengan mengubah maknanya), supaya kamu menyangkanya sebahagian dari Kitab Taurat padahal ia bukanlah dari Kitab itu. Dan mereka pula berkata: "(bahawa) ia adalah (datangnya) dari sisi Allah", padahal ia bukanlah dari sisi Allah; dan mereka pula tergamak berkata dusta terhadap Allah sedang mereka mengetahui (bahawa mereka adalah berdusta).


Surah AlImran ayat 28
Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali.


ASTARGHFIRULLAHHAL'AZIM, apa ke hel nye yeop Nizar kome ni. Tau ler kepola otak dah mereng, tapi takkan nak jual agama semata-mata nak ngikut kater Ngeh dan Nga. Sampe sanggup berlilin-lilin macam paderi Kristian.

Amalan "vigil" ni amalan orang Kristian, kalau yer pun nak tarik pengaruh orang Kristian takkan nak mengamalkan amalan agama mereka. Rasullulah pernah bersabda orang Nasrani dan Yahudi takkan puas hati sehingga orang Islam ikut cara mereka.

Nampaknya Nizar dah ikut cara Kristian. Malah Mufti Tan Sri Harun Sani pun dah cakap amalan ini bertentangan dengan ajaran Islam. Takkan nak tinggalkan cakap mufti ikut cakap Nga dan Ngeh.

Inilah sebenarnya Nizar bertopengkan agama. Kita nak tengok apa kata pemimpin PAS tentang amalan ahli jawatankuasa pusat PAS yang dapat undi tertinggi dalam pemilihan parti itu.
PERINGATAN BUAT PAS
Selasa, Julai 14, 2009 / Nukilan : Mystique / Respon (3)

KEPUTUSAN PRK MANEK URAI
2009 – PAS: 5,348 undi, BN : 5,2843 undi majoriti 65 undi
2008 – PAS menang dengan 1,352 undi

KEPUTUSAN pilihanraya kecil Manek Urai merupakan penringatan awal pada PAS. Walaupun berjaya mengalahkan calon BN, PAS tidak boleh berbangga dengan keputusan itu.

Merosotnya majoriti dari 1,352 undi ke hanya 65 undi sahaja mempamerkan sikap rakyat yang sudah mula bosan dengan karenah parti pseudo Islam itu. Tambahan pula ini berlaku di Kelantan kubu kuat PAS yang dikepalai oleh Mursyidul Amnya Nik Aziz Nik Mat.

Kenyataan Nik Aziz menyalahkan UMNO terhadap kemerosotan majoriti parti itu adalah sesuatu di dalam jangkakn. Alasan-alasan sebeginilah yang menyebabkan rakyat menyampah dengan PAS. Sepatutnya ia melaksanakan pembetulan dalaman dan bukannya menyalahkan orang lain.

Pemimpin PAS perlu menilai-semula diri mereka. Selagi ada pemimpin PAS seperti Nizar Jamaluddin yang mengalami masalah mental terlampau selagi itulah rakyat akan mula menyampah dan getik dengan PAS. Orang Perak dah masa benar dengan pemimpin seperti ini.

Mungkin penyakit menyampah pada Nizar ni dah berjangkit pada orang-orang Manek Urai, dan kalau dibela pemimpin seperti ini tidak mengejutkan jika kebencian akan merebak ke seluruh Kelantan.

Terima kasih Nizar kerana mengurangkan undi PAS!
Catatan Lama

No comments:

Post a Comment